Отборът на Интер надви Ювентус с 1:0 в голямото дерби на

...
Отборът на Интер надви Ювентус с 1:0 в голямото дерби на
Коментари Харесай

Интер надви Ювентус в Дерби д`Италия и се откъсна на върха в Серия А

Отборът на Интер надделя Ювентус с 1:0  в огромното дерби на Италия. През първото полувреме падна единствено един гол. Федерико Гати си означи автогол, който даде задатък на " нерадзурите ".Това се оказа и единственото попадение в срещата. Така Интер се откъсна на 4 точки с мач по-малко на първото място в шампионата, като втори остават " бианконерите ".

Интер пое надзор над топката още от първите минути и даже на два пъти домакините получиха късмет да изпълнят ъглов удар след положителни офанзиви. " Нерадзурите " обаче по този начин и не стигнаха до чисто състояние.

В 18-ата минута Бенжамен Павар центрира отдясно. Подаването му откри Димарко, който опита от въздуха да стреля непосредствено. Топката обаче мина настрана от задачата.

Две минути по-късно Лаутаро Мартинес също опита да стреля от дребен ъгъл, след центриране на далечната греда. Неговият шут обаче бе блокиран и последва нов ъглов удар, който обаче не докара до нова заплаха пред вратата на Шчесни.

Интер пропиля страхотна опция в 25-ата минута. Димарко получи пас отляво и подаде към нахлуващия Маркюс Тюрам, който излизаше очи в очи с вратаря, само че се забави и в последния миг бранител притича и блокира удара му, а след това и Шчесни се намеси, с цел да почисти топката.

В 32-ата минута добър късмет пропусна и Душан Влахович. Сърбинът бе открит от Маккени в наказателното поле. Той имаше задоволително време и пространство, само че първото му допиране на топката бе неприятно и поради това бранител на домакините съумя да избие.

Пет минути по-късно Интер излезе напред в резултата. Барела центрира, а Павар опита да засече със странична ножица, само че не съумя да нацели топката. Тя стигна до Тюрам, който я нападна, само че вместо това се удари в тялото на Федерико Гати и попадна в личната му врата. Така " нерадзурите " поведоха след автогол.

A goal to the good
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР